Araç sahipleri için iyi haber: Artık e-Devlet'ten ödenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerine büyük kolaylık sağlayacak yeni bir hizmeti duyurdu.

Araç sahipleri için iyi haber: Artık e-Devlet'ten ödenecek!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin e-Devlet sistemi üzerinde yaptığı geliştirmeler sayesinde, tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemeleri artık e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde yapılabilecek.

"GEÇİŞ BORÇLARI ARTIK E-DEVLET'TEN ÖDENEBİLECEK"

Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT tarafından geliştirilen ve işletilen e-Devlet sisteminin dijitalleşme sürecinde kamu hizmetlerine entegre edilmesinin önemine değinerek, "Karayolları Genel Müdürlüğü ile özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayan bu yeni düzenleme ile vatandaşlarımız artık geçiş borçlarını e-Devlet üzerinden tek tıkla güvenli bir şekilde ödeyebilecekler." dedi. Uraloğlu, bu hizmetin özellikle yasal takibe düşmemiş borçlar ve cezaya dönüşmemiş geçiş ödemeleri için geçerli olduğunu vurguladı.

"DİJİTAL HİZMETLER DAHA PRATİK VE GÜVENLİ HALE GELECEK"

Bakan Uraloğlu, bu yeni hizmetle birlikte vatandaşların ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi işlemleri de daha kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğini belirtti. "Bu geliştirmeler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca bu işlemleri sadece üzerine plakası kayıtlı araçları olan kişiler yapabilecek. Amacımız, dijital hizmetlere erişimi artırarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve bu hizmetleri daha pratik ve güvenli hale getirmek" dedi.

Bakan Uraloğlu'nun duyurduğu bu yenilikle, araç sahipleri artık geçiş borçlarını kolayca takip edebilecek ve ödemelerini zamanında yaparak ceza riskinden korunabilecekler. Bu hizmetin dijitalleşme sürecine önemli bir katkı sağladığını belirten Uraloğlu, devletin sunduğu hizmetlerin teknolojiyle buluşarak daha erişilebilir hale gelmesinin önemini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.