Aradan yıllar geçtikten sonra gazilik ünvanı aldı!

2002 yılında İzmir'in Gaziemir ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada rahatsızlanan er Tayfun Solmaz, uzun bir hukuk mücadelesinin ardından 22 yıl sonra gazilik unvanına kavuştu.

Aradan yıllar geçtikten sonra gazilik ünvanı aldı!
Yayınlanma:

Tayfun Solmaz, vatani görevine başladıktan kısa bir süre sonra göğüs ağrısı, ateş, iştahsızlık ve kilo kaybı şikayetleriyle revire başvurdu.

Yapılan ilk müdahalelerin ardından hastaneye sevk edilen Solmaz'a, "menenjit" (beyin zarı iltihaplanması) tanısı konuldu. Tedavi sürecinde, Solmaz'ın iki ayağında kısmi felç meydana geldi.

Tedavisinin ardından "askerliğe elverişli değildir" raporu verilerek terhis edilen Solmaz, gazilik unvanını almak için hukuki süreç başlattı. 22 yıl süren bu mücadele sonunda, Solmaz'a gazilik nişanı verildi.

''SONUNDA GAZİ NİŞANINI ALMAYA HAK KAZANDIM''

Solmaz, vatani görevine başladıktan sonra hastalandığını ve kısmi felç geçirdiğini belirterek, "Askerliğe elverişli değildir raporu aldıktan sonra hep gazi olma umuduyla yaşadım. Hukuki mücadele başlattık. Sonunda gazi nişanını almaya hak kazandım. Bu gururla yaşamaya devam ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Solmaz'ın avukatı Mehmet Azar, müvekkilinin hastalık nedeniyle İstanbul’daki GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne sevk edildiğini ve burada beyin zarının iltihaplanarak tüberküloz mikrobunun sirayet ettiğini aktardı. Azar, tedavi sürecinde müvekkilinin iki ayağında kısmi felçlik meydana geldiğini ve başkasının desteği olmadan yürüyemez duruma geldiğini ifade etti.

''ANKARA 25. İDARE MAHKEMESİ'NE DAVA AÇTIK''

Azar, 2003 yılında Solmaz’ın askerliği için verilen "askerliğe elverişli değildir" raporunun ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan yazışmaların sonuçsuz kaldığını belirtti. "Müvekkilim, 22 yıl sonra tarafıma müracaat etti ve hemen işlemlerine başladık. SGK'ye müvekkilimin vazife malulü olarak kabul edilmesi talebinde bulunduk ancak bu talep reddedildi. Bu nedenle Ankara 25. İdare Mahkemesi'ne dava açtık." dedi.

GAZİLİK HAKLARINI KULLANMAYA BAŞLADI

Mahkeme, Solmaz’ın yaşadığı rahatsızlığın askerliğin neden ve etkisi altında gerçekleştiğine hükmederek SGK'nın maluliyet değerlendirmesi yapması gerektiğine karar verdi. Sonuç olarak, SGK Solmaz’a vazife malullüğü aylığı bağladı ve gazilik haklarını kullanmaya başladı.

Azar, Solmaz’ın askerlik öncesinde lisanslı bir futbolcu olduğunu, ancak askerde geçirdiği hastalık sonucunda hayatının sekteye uğradığını belirtti. "Müvekkilim artık devletimizin himayesinde vazife malullüğü haklarından faydalanacak ve gazilik nişanını onurla taşıyacaktır." diye ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.