Asgari ücret belli olmadan zamlar belli oldu!

Asgari ücrete gelecek olan zamla birlikte birçok gider kalemi de artacak. 2024 yılında nelere zam gelecek? İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı, stajyer maaşları, SGK prim ödeme miktarı ve birçok alanda artış gerçekleşecek.

Asgari ücret belli olmadan zamlar belli oldu!
Yayınlanma:

Yeni yılla birlikte geçerli olacak asgari ücret artışı, bir dizi ödeme kaleminde değişikliklere yol açacak. Bu değişiklikler, yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyecek ve genel sağlık sigortası (GSS) priminden, kıdem tazminatına, staj ücretinden işsizlik ödeneğine kadar birçok alanda hissedilecek.

MAAŞLAR ZAMLANMADAN GİDERLER ARTTI

İşsizlik ödeneğindeki değişikliklerden biri, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançlarını dikkate alan işsizlik ödeneğinde görülecek. Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneği artacak. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı da yeni asgari ücretle orantılı olarak yükselecek.

Asgari ücretle çalışan stajyer öğrencilerin alacağı ücret de artacak. Ayrıca, yeni asgari ücret rakamı genel sağlık sigortası (GSS) primlerini etkileyecek; hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından yararlanmak için ödeme miktarı artacak.

Bunlar dışında, yeni asgari ücretle birlikte askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretleri gibi birçok kalemin rakamları da değişecek.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, isteğe bağlı sigortalılıkta prim tutarları, çalışanlar için ödenen prime esas kazançların taban ve tavan tutarı da artacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.