Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirecek! Yarın asgari ücrette bu 3 rakam konuşulacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yarın ikinci toplantısını gerçekleştirecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirecek! Yarın asgari ücrette bu 3 rakam konuşulacak!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıda, ekonomik veri ve raporlar masaya yatırılacak. Bu süreç, doğrudan 7 milyon çalışanı etkilerken, dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendiriyor.

Toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyon üyeleriyle paylaşması bekleniyor. Henüz net bir rakam belirlenmese de işçi ve işveren tarafı, sunulan ekonomik veri ve raporlar üzerinden pazarlığa geçecek.

İlk toplantıda açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin hakem rolünü üstlenerek, işçi ve işverenlerin mutabakatıyla yeni asgari ücreti belirlemeyi hedeflediklerini ifade etti. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, enflasyon verilerine yönelik eleştirilerde bulunarak, yeni asgari ücretin işçilerin ve toplumun beklentilerine uygun olmasını talep etti.

Toplantının ardından işçi ve işveren tarafının yapacakları pazarlıklar, yeni yılda uygulanacak asgari ücretin belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak.

Masadaki üç farklı senaryo ise şu şekilde:

2024 asgari ücrete yüzde 40 zam: 15,962 TL
2024 asgari ücrete yüzde 50 zam: 17,103 TL
2024 asgari ücrete yüzde 55 zam: 17,673 TL

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.