Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararını açıklayacak! 2024 asgari ücret belli oluyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık'ta gerçekleştirdiği ilk toplantı ve 18 Aralık'taki ikinci toplantının ardından üçüncü toplantı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararını açıklayacak! 2024 asgari ücret belli oluyor
Yayınlanma:

DOSYA HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda ikinci toplantının ardından taraflar, üçüncü toplantıda zam taleplerini sunacak. İşçi tarafı, ücret artışı konusundaki beklentilerini bu toplantıda net bir şekilde ortaya koyacak. Üçüncü toplantıyla birlikte gerçekleştirilecek olan pazarlıkların sonucunda asgari ücrette yapılacak zam oranı belirlenecek.

BU HAFTA AÇIKLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun alacağı kararın tüm tarafların mutabık kaldığı bir ücret seviyesini yansıtmasını umut ettiğini belirtti. Nihai karar, taraflar arasındaki müzakerelerin ve pazarlıkların tamamlanmasının ardından bu hafta açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETİN ARDINDAN GİDER KALEMLERİ ARTACAK

Asgari ücret zammı, genel sağlık sigortası priminden kıdem tazminatına, staj ücretinden işsizlik ödeneğine kadar temel ihtiyaç kapsamında da birçok alanda etkili olacak. Toplantıda alınacak kararlar, işçi, işveren ve hükümetin memnuniyetini sağlayacak bir dengeyi yansıtması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Şu anki asgari ücretin 11,402 TL olduğu göz önüne alındığında, 2024 yılı için beklentiler 15,000 TL ile 17,000 TL arasında değişiyor. Kamuoyu, yeni asgari ücretin çalışanların yaşam standartlarına uygun ve adil bir şekilde belirlenmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.