Atama ve görevden almalar Resmi Gazete'den yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararlarla birlikte dört bakanlığa yeni Bakan Yardımcıları atandı.

Atama ve görevden almalar Resmi Gazete'den yayımlandı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı ve yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı. Milli Savunma Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi görevden alındı, yerine Musa Heybet getirildi. Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı ve yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ise Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alındı ve yerine Erhan Karakaya atandı. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne de Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay getirildi. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığına Emre Dabak atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda yapılan atamalarda Yalçın Eyigün Altyapı Genel Müdürlüğü’ne, Burak Aykan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne, Ünal Baylan Denizcilik Genel Müdürlüğü’ne, Necmiye Leyla Akıncı Personel Genel Müdürlüğü’ne, Salih Tan Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne, Murat Baştor Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne, Kamuran Yazıcı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na, Selami Yazıcı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı’na, İbrahim Kolcu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na, Enes Çakmak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Mustafa Akkaya Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığı’na, Selim Koçbay Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Ufuk Yalçın TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı’na Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığı’na Mesut Güner ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Ahmet Yozgatlıgil atandı. Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ise Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda açık bulunan Başkan Yardımcılığı’na Murat Kazancı atandı. Orman Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer atandı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne ise İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince getirildi. Ayrıca, Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alındı ve kalan süreyi tamamlamak üzere Rıdvan Duran atandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.