Atamalar ve görevden almalar duyuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de atamalar yayınlandı.

Atamalar ve görevden almalar duyuruldu
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, birçok önemli pozisyonda değişiklik yapıldı.

Metin Kıratlı, eski Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak atanmış ve Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile bu atama resmiyet kazanmıştır. Kıratlı, 12 Mayıs tarihinde görev süresi sona eren Muhammed Emin Kuz'un yerine Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atanmıştır. Kıratlı’nın yerine Hakkı Susmaz getirildi. Başkanlığın Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne ise Bekir Keleş atandı.

TOKAT VALİLİĞİ'NE YENİ ATAMA

İstanbul-Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3 ve 3’üncü maddeleri gereğince Tokat Valiliği’ne atandı.

Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar görevden alınarak, yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bensiz atandı.

MURAT KURUM SONRASI ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI’NDA DEĞİŞİKLİKLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda birçok üst kademe kamu yöneticiliğinde görevden almalar ve yeni atamalar gerçekleştirildi. Bakanlıkta, Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ve Refik Tuzcuoğlu ile birlikte toplam 9 isim görevden alındı. Yeni atamalar kapsamında Bakan Yardımcılıklarına Ömer Bulut ve Burak Demiralp, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne Veli Tunçez, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne Fatih Turan ve birçok yeni isim getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık bulunan Başmüfettişliklere Esra Tuba Aydemir, Ferit Ezeroğlu, Fevzi Ünver, Aynur Genç, Mehmet Karahan ve Ufuk Yılmaz atandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Başmüfettişlik görevine Müfettiş Mesut Cemil İşler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Başmüfettişlik görevine Müfettiş Muhammet Uğur Nuraloğlu, Ticaret Bakanlığı’nda ise Ticaret Başmüfettişliği görevine Oğuz Serhat Akın atandı.

Bu atamalar, devletin çeşitli kademelerinde yenilik ve dinamizm getirmeyi amaçlayan adımlar olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.