Atatürk heykeline saldrdı, "ben Mesih'im" dedi!

Kayseri'de geçtiğimiz Haziran ayında Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen ve Atatürk heykeline yönelik saldırıyla ilgili olarak devam eden davanın görüşmeleri Kayseri Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Atatürk heykeline saldrdı, "ben Mesih'im" dedi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tutuklu sanıklar Y.K. ve yeğeni Z.A. ile birlikte avukatlar ve yakınlarının hazır bulunduğu duruşmada, sanıkların ifadeleri dikkat çekti.

59 yaşındaki dayı Y.K. mahkemede yaptığı açıklamada, Atatürk ile kişisel bir sorununun olmadığını belirtti. Eylemi, insanların kullara kulluk etmesine tepki olarak gerçekleştirdiğini vurgulayan Y.K., olayın arkasında dini bir motivasyon olduğunu savundu. Ayrıca, kendini Mesih olarak gördüğünü ve Allah'ın huzuruna çıkıp konuştuğunu ifade etti. Tahliye talebinde bulunan Y.K., eylemin bu şekilde yorumlanacağını öngöremediğini dile getirdi.

Yeğen Z.A. ise savunmasında, olayın herhangi bir cisme veya kişiye yönelik hakaret içermediğini belirterek, İbrahim Aleyhisselam'ı örnek alarak putlara zarar verdiklerini söyledi. Dayısının Mesih olduğuna inandığını ve eyleme dini inançları doğrultusunda katıldığını aktaran Z.A., psikolojik bir rahatsızlığının olmadığını vurguladı. Tahliyesini talep eden Z.A., insanların kula tapmamaları gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve akıl sağlığı raporlarının alınması için davanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Hatırlanacağı üzere, Atatürk heykeline yapılan saldırı sonrasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından zarar gören yerler temizlenmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.