Aydın Germencik'te yangın büyüyor!

Aydın'ın Germencik ilçesi Gümüşyeniköy'de başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek Söke ilçesi Argavlı Mahallesi'ne kadar yayıldı.

Aydın Germencik'te yangın büyüyor!
Yayınlanma:

Söke Argavlı Mahallesi sınırlarına ulaşan ve ormana sıçrayan yangının söndürme çalışmaları hem havadan hem de karadan yoğun şekilde devam ederken, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Ortaklar Mahallesi Gümüşyeniköy mevkiindeki zirai alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla geniş bir alana yayılan alevler, Söke Argavlı Mahallesi sınırlarına kadar ulaştı. Ormanlık alana da sıçrayan yangın nedeniyle ekipler seferber oldu. Bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri, TOMA, AFAD, Jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yangına karadan arazözlerle müdahale edilirken, havadan 7 uçak ve 8 helikopter ile yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.

Yerleşim yerlerini tehdit eden alevler, Söke ilçesi Argavlı Mahallesi'nde ormanlık ve zirai alanlarda etkili oluyor. Bazı vatandaşlar evlerini ve hayvan damlarını suyla ıslatarak alevlere karşı önlem almaya çalışıyor.

Yangın nedeniyle Aydın- İzmir Otobanı Germencik Gişeleri'nden Söke istikametine girişin önlem amacıyla trafiğe kapatılacağı ve ulaşımın eski yoldan sağlanacağı öğrenildi. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.