Ayhan Bora Kaplan davasında Kaplan'a şok suçlama: "Anneni öldürürüm"

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve aralarında 18'i tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ayhan Bora Kaplan davasında Kaplan'a şok suçlama: "Anneni öldürürüm"
Yayınlanma:

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada, Ayhan Bora Kaplan'ın, sanık Fethi Koyuncu'yu nezarethanede "Anneni öldürürüm" diyerek tehdit ettiğine ilişkin jandarma tarafından tutulan tutanak dava dosyasına eklendi.

Duruşmada sanık savunmalarına geçildi. Eski AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi olan sanık Barış Kurt, önceki savunmalarını tekrarlayarak, müşteki Erkan Doğan'ı kaçırıp dişlerini söktürdüğü iddiasının gerçek dışı olduğunu savundu. Kurt, "Erkan Doğan yalan söylüyor. Ben size hiç yalan konuşmadım" diyerek suçlamaları reddetti. Ayrıca, bu iddiaların dayandığı polis tutanaklarının çelişkili olduğunu ve bu çelişkilerin soruşturmayı yürüten polislerden kaynaklandığını belirterek, "Bu polisler bizi diri diri gömeceklerdi" ifadelerini kullandı ve tahliyesini talep etti.

Diğer sanık Mahmut Gökhan Çanga ise suçsuz olduğunu, kendisine eziyet edilerek ifade alındığını iddia ederek tahliyesini istedi. Ayrıca, esaret altında olduğu iddia edilen Semih Arslan'ın evdeki her yere parmak izi bıraktığını belirterek bu iddianın da asılsız olduğunu savundu.

Tutuklu sanık Hasancan Saraçoğlu da tahliye talebinde bulunurken, duruşma sanık savunmalarının ardından ertelendi. Dava yarın devam edecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.