Ayhan Bora Kaplan'ın avukatından dikkat çeken çıkış: "Bu polislerin de bu dosyada yargılanmasını talep ediyorum"

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18’i tutuklu olmak üzere toplam 61 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ayhan Bora Kaplan'ın avukatından dikkat çeken çıkış: "Bu polislerin de bu dosyada yargılanmasını talep ediyorum"
Yayınlanma:

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ayhan Bora Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Sercan Keleş, Kanber Keskin ile diğer sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşma başlangıcında mahkeme başkanı, sanıkların avukatlarla temas etmemesi yönünde uyarıda bulundu. Bu uyarıya tepki gösteren sanık Barış Kurt’un avukatı Sinan Kocaoğlu, mahkeme düzenini bozduğu gerekçesiyle duruşmadan çıkarıldı.

Duruşmada, tutuklu sanık Sercan Keleş, daha önce 9. kattan düşerek hayatını kaybeden Semih Arslan hakkında savunma yaptı. Keleş, Arslan’ın kendi rızasıyla balkonda olduğunu ve kimsenin zorlamasıyla düşmediğini öne sürdü. Olay günü Arslan’ın, "Yarın teslim olacağız, bir daha ne zaman gökyüzünü göreceğiz" diyerek dışarıda kaldığını belirtti. Keleş, Arslan’ın vicdanının, Mahfuz Tatar’ı ayaklarından vurmasının ardından yaşanan olaylara dayanamadığını düşündüğünü ve tahliyesini talep etti.

Sanıkların ifadelerinin ardından söz alan Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı Rıdvan Şahin, polis memurları Murat Çelik ve Şevket Demircan’a dair iddialarda bulundu. Şahin, müvekkilinin tüm dijital materyallerini bu polislerin topladığını öne sürerek, "Bu polislerin de bu dosyada yargılanmasını talep ediyorum" dedi. Ayrıca, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın bu dava ile birleştirilmesini beklediğini ve dosya savcısı Mustafa Kaya’nın tanık olarak dinlenilmesini istedi.

Sanık ve avukat beyanlarının ardından mahkeme, duruşmayı pazartesi gününe erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.