Ayhan Bora Kaplan'ın savunması dikkat çekti: "Devletin gücünü arkasına alarak..."

Ankara'da suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davanın duruşması Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, Kaplan ve diğer tutuklu sanıklar katıldı.

Ayhan Bora Kaplan'ın savunması dikkat çekti: "Devletin gücünü arkasına alarak..."
Yayınlanma:

Ankara’da Suç Örgütü Davasında Gergin Durumlar: Ayhan Bora Kaplan ve 61 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Ayhan Bora Kaplan, duruşmada yaptığı savunmada devletin gücünün arkasına sığınılarak kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürdü. Kaplan, "13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir dava var. Bu dava üzerinden bize büyük zulümler yapıldığını anlatacağım" dedi. Ayrıca Eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve ekibini kendilerine kumpas kurmakla suçlayan Kaplan, polislerin 17-25 Aralık benzeri bir operasyon yapmaya çalıştığını iddia etti. "Bize kumpas kuruldu, bu suçu işlemedik" ifadelerini kullandı.

Kaplan, savunmasında, "Ben örgütsem neden kendi adamımı koymayayım, dışarıdan adam getiriyim? Demek ki böyle bir örgüt yok" diyerek suç örgütü iddialarını reddetti. Ayrıca Mahfuz Tatar’ı tanımadığını belirterek gizli tanık M7’nin ifadelerine de itiraz etti.

SANIKLARDAN SAVUNMALAR

Tutuklu sanıklardan Fethi Koyuncu da mahkemede tanıklık yapan B.H.M.'nin ifadelerine yanıt verdi. Koyuncu, Alaçatı Kafası adlı mekânla ilgili iddiaları reddederek, bu mekânda valelik yaptığı yönündeki suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Kanber Keskin ise adının geçtiği olaylarla hiçbir ilgisi olmadığını ve suçsuz olduğunu belirterek, "9 aydır tutukluyum. Bu tutukluluk hali vicdani değil" dedi.

Mahkeme başkanı, duruşmada Semih Arslan’ın öldürülmesiyle ilgili anahtar ve kilitlerin keşfini gerçekleştirdi. Yapılan keşif sonucunda anahtarların uyumlu olmadığı tespit edildi. Ayrıca, hayatını kaybeden Mahfuz Tatar’ın annesi Aslıhan Tatar ve kız kardeşi Vesile Tatar, SEGBİS üzerinden duruşmaya katılma taleplerini iletti.

DURUŞMA ÇARŞAMBA GÜNÜ DEVAM EDECEK

Mahkeme heyeti, duruşmanın devamında Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılmasına ve soruşturma sürecinde görev alan emniyet personeline ilişkin iddianame ve duruşma zaptlarının istenmesine karar verdi. Dava, tanık dinlemeleriyle Çarşamba günü devam edecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.