Bakan Bolat'tan e-ticaret vergisine savunma

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa'dan gelen kargolarda alınan ek vergilerin artırılmasının esnaf ve odaların talebi doğrultusunda gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Bolat'tan e-ticaret vergisine savunma
Yayınlanma:

Avrupa'dan gelen kargoların vergisi, önceki yüzde 18 oranından yüzde 30'a çıkarıldı. Bu düzenlemenin yüksek enflasyon ve ekonomik zorluklar karşısında, esnafı ve küçük işletmeleri korumak amacıyla yapıldığı belirtildi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen IFCO Hazır Giyim Fuarı'nda konuşan Bakan Bolat, bu düzenlemenin belirli bir firma, şahıs veya ülkeye yönelik olmadığını, genel bir ithalat düzenlemesi olduğunu vurguladı. E-ticaret sektöründeki hızlı değişimler ve pazar paylarındaki dalgalanmalar, özellikle küçük esnaf ve ticaret odaları tarafından şikayetlere yol açmıştı. Bakan Bolat, tüketicilerden gelen kalite ve güvenlik şikayetlerinin de bu düzenlemenin gerekçelerinden biri olduğunu ifade etti.

Bolat, "Bu düzenlemenin amacı, ülkemizin ekonomisinde üreten kesimlerin, esnafın, KOBİ'lerin ve mağaza sahiplerinin yaşadığı pazar ve istihdam kaybını azaltmak ve döviz kaybının olumsuz etkilerini minimize etmektir" dedi. Ek vergilerin, ülkenin ekonomik dengesini korumak ve yerli üreticileri desteklemek amacıyla uygulandığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.