Bakan Fidan: Savaş bölgeye yayılabilir

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı Mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İsrail'in saldırılarında uluslararası hukuku ihlal ettiği vurgunırken ve savaşın bölgeye yayılma riskinin hafife alınmaması gerektiğini belirtildi.

Bakan Fidan: Savaş bölgeye yayılabilir
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile bir araya geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, İsrail'in saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı ve savaşın bölgeye yayılma riskinin hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

SAVAŞIN RİSKLERİ ÜZERİNE UYARILAR

Fidan, "Küresel ölçekte ciddi sonuçlar doğurabilecek bir gerilim içindeyiz. Bölge ve dış aktörlerin geri dönüşü olmayan adımlar atmaktan kaçınması şart" dedi. Türkiye olarak savaş istemediklerini, bu konuda sağduyulu ve soğukkanlı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

ATEŞKES VE İNSANİ YARDIM İHTİYACI

Mevcut gerilimi azaltmak için Gazze'de derhal bir ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Fidan, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına son vermesini talep etti. Ayrıca, 2 Ekim'den bu yana Gazze'ye hiçbir yardımın ulaşmadığını ve bölgedeki insanların daha da çaresiz hale geldiğini kaydetti.

HAMAS İLE İNSANİ YARDIM GÖRÜŞMELERİ

Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye 84 bin tonun üzerinde insani yardım ulaştırdığını belirtti. Hamas heyetiyle yapılan görüşmelerde, uluslararası seferberlik ve insani yardım konularının ele alındığını söyledi. Ayrıca, Filistinliler arasında iç uzlaşmanın önemine dikkat çekerek, bu süreçlerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Fidan, Filistin iç uzlaşısının, Filistinlilerin hem birliklerini güçlendireceğini hem de işgal ve insanlık dışı muamelelere karşı daha dirençli olmalarını sağlayacağını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.