Bakan Göktaş: Her ailenin bir 'aile rehberi' olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ailelerin sosyal sorunlarla karşılaşmadan desteklenmesini amaçlayan "Aile Rehberi Sistemi"ni hayata geçireceklerini duyurdu. Göktaş, bu projeyle her aileye, tıpkı sağlık hizmetlerinde olduğu gibi, sosyal hizmetler alanında da bir rehber atanacağını belirtti.

Bakan Göktaş: Her ailenin bir 'aile rehberi' olacak
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Göktaş, ailelerin karşı karşıya oldukları risklere karşı korunmalarını sağlamak için yoğun çalıştıklarını vurguladı. Bakan Göktaş, "Nasıl Sağlık Bakanlığımız her aileye hizmet sunan aile hekimleri oluşturduysa, biz de benzer bir modeli sosyal hizmetlerde uygulayacağız. Bu sistemle aile içi ihmal, istismar ve çatışmalar daha gerçekleşmeden engellenmiş olacak" dedi.

SOSYAL RİSK HARİTASI İLE TEHLİKELER ÖNCEDEN BELİRLENECEK

Bakanlık olarak başlattıkları "Sosyal Risk Haritası" projesinin önemine değinen Göktaş, bu çalışma ile kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve bağımlılık gibi toplumsal sorunların mahalle bazında tespit edilerek, önleyici tedbirlerin alınacağını belirtti. Göktaş, "Haritalar ile hangi bölgede ne tür sosyal risklerin yoğunlaştığını görebileceğiz. Bu sayede her aileye yönelik özel çözümler geliştirilebilecek. Türkiye genelindeki tüm iller ve ilçeler için risk haritalarını çıkaracağız" ifadelerini kullandı. Pilot uygulamalara başladıklarını söyleyen Göktaş, risk haritalarının tamamlanmasının ardından, ilgili bakanlıklarla birlikte daha etkili müdahale yöntemleri geliştirileceğini belirtti.

AİLE REHBERİ SİSTEMİ İLE ERKEN MÜDAHALE

Bakan Göktaş, ailelerin karşılaştığı sosyal sorunları henüz büyümeden çözmeyi hedefleyen Aile Rehberi Sistemi'nin, talebe dayalı olarak çalışacağını açıkladı. "Her ailenin bir rehberi olacak. Bu rehber, ailenin sosyal hizmet ihtiyaçlarını takip edecek ve bu ihtiyaçları karşılamak için gereken adımları koordine edecek" diyen Göktaş, bu sistemle birlikte sosyal hizmetlerde kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi. Göktaş, yeni sistemin ailelerin sosyal sorunlarına erken müdahale ederek, toplumsal yapıyı güçlendireceğini belirtti ve ekledi: "Bu adım, 'güçlü aile, güçlü toplum' hedefimize önemli bir katkı sağlayacak."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.