Asgari Ücret Komisyonu toplandı: Taraflar beklentilerini açıkladı

Asgari Ücret Komisyonu, ilk toplantısını 13.30'da başlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Komisyon'da önemli açıklamalar gerçekleştiriyor.

Asgari Ücret Komisyonu toplandı: Taraflar beklentilerini açıkladı
Yayınlanma:

Asgari Ücret Komisyonu, ilk toplantısını 13.30'da başlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Komisyon'da önemli açıklamalar gerçekleştiriyor.

ÖNCE HÜKÜMET SONRA İŞÇİ KESİMİ KONUŞTU

Bakan Işıkhan, asgari ücretle çalışan vatandaşları enflasyonu ezdirmeyeceklerini belirterek istihdam artışının gelecek yıl da süreceği dile getirdi.

Işıkhan, kayıt dışı istihdam ve işsizlik ile mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, işçilerin geçim şartlarını göz önünde bulunduracaklarını söyledi.

untitled-1-006.jpg

Bakan Işıkhan şunları kaydetti:

"2024 yılı asgari ücret miktarının sosyal diyalog ve istişare yoluyla ekonomimizi büyütecek, çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız. Temel hedefimiz bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatı ile asgari ücreti tespit etmektir. Komisyon değerlendirmelerini yaparken ücretler genel düzeyini ve işçilerimizin geçim şartlarını da göz önüne almaktadır. Komisyon ayrıca asgari ücreti belirlerken ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşulları da dikkate alarak bu tespiti yapmaktadır."

İşçi kesimi temsil eden TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, "Sürdürülebilir ve dengeli rakam için masada olacağız. TİSK olarak her zaman savunduğumuz önceliklerimiz var." dedi.

Yaşam maliyetlerine karşı tüm çalışanların haklarının korunmasına vurgu yapan Akkol hem çalışanlar hem de işverenlerin birlik ve beraberlik süreci içerisinde yürütülmesinden yana olduklarını belirtti.

untitled-1-007.jpg

"AÇIKLANAN ENFLASYONLA İŞÇİNİN ENFLASYONU UYUMSUZ"

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Komisyona katılan dört işçinin yaşadıkları sıkıntıları dile getireceğini belirterek, "Burada belirleyici olan hükümetin yaklaşımıdır. Yılbaşında ele geçirilen net ücret aylar geçtikçe azalmaktadır. Asgari ücret bir koruma ücretidir. Alınan tedbirler henüz işçinin mutfağına, geçim şartlarına olumlu yansımamıştır. İşçinin yaşadığı enflasyon ile resmi enflasyon arasında uyumsuzluk vardır. Ücretli çalışanların sayısını artmasına rağmen milli gelirden alınan pay azalmaktadır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.