Bakan Işıkhan'dan SGK borçları ve CHP belediyelerine eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan'dan SGK borçları ve CHP belediyelerine eleştiri
Yayınlanma:

Bakan Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarının seçim sonrası dönemde ciddi bir artış gösterdiğini belirtti. Işıkhan, "Belediyelerin SGK'ye olan borçları, seçimden sonraki iki ayda 96 milyardan 120 milyara yükseldi. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil edeceğiz. Çocuklarımızın ve emeklilerimizin geleceğini riske atamayız." dedi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE ELEŞTİRİ

İşaret ettiği rakamların çoğunlukla CHP'li belediyelere ait olduğunu vurgulayan Işıkhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun son beş yılda 885 kat arttığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesinin borcunun son birkaç ayda 5,3 milyardan 7,8 milyar liraya yükseldiğine dikkat çeken Işıkhan, "CHP'li belediyeler bu borç sarmalından bir an önce çıkmalı," çağrısında bulundu. Bakan, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin de benzer durumlar yaşadığını ifade ederek, "Borçlar müdahale edilmezse 200 milyara, hatta 300 milyara çıkabilir." uyarısında bulundu.

ÇEVRE SORUNLARI VE YEREL YÖNETİMLER

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümlerine de değinen Bakan Işıkhan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Körfez'deki kirlilik ve yetersiz oksijenden kaynaklanan balık ölümlerini açıkladığını söyledi. İzmir'deki çevre sorunlarına ilişkin CHP'yi eleştiren Işıkhan, "CHP'nin halk ve çevre meselelerine duyarlılığı olmadığı bir kez daha ortaya çıktı." dedi.

SOSYAL GÜVENLİK VE ADALET VURGUSU

Sosyal güvenlik sisteminin milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Işıkhan, sosyal güvenliğin sadece bugünün değil, gelecekteki nesillerin teminatı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında, sokak röportajında hakaretlerde bulunan bir kişinin CHP tarafından onur konuğu yapılmasını eleştirdi. Işıkhan, bu tür davranışların CHP ve yöneticileri tarafından meşrulaştırıldığını belirterek, "Millete hakaret edenler, CHP'nin onur konuğu oluyor." şeklinde konuştu.

GELECEK VİZYONU

AK Parti'nin milletin ve Türkiye'nin partisi olduğunu vurgulayan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'na öncülük etme hedefinde olduklarını ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.