Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüşecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla görüşme gerçekleştirecek.

Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüşecek!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapacağı görüşmeler için programını belirledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 26 Ocak Cuma günü, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirecek. Bu programda, Astronot Gezeravcı, öğrenciler, akademisyenler ve gazetecilerle bir araya gelerek görüşmelerde bulunacak. Ayrıca, TEKNOFEST yarışmacıları ve girişimcilerin de katılımıyla gerçekleşecek olan bu etkinlik, uzay ve havacılık alanındaki ilerlemelere dair önemli bir platform olacak.

Gezeravcı, Samsun, Hatay, Diyarbakır, Kocaeli, Konya, Balıkesir gibi farklı illerden ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle canlı bağlantılar kuracak. Ayrıca, İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay'da kurulan planetaryumlar, Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönene kadar açık olacak. Bu planetaryumlarda Türkiye'nin Uzay Misyonu anlatılacak ve film gösterimleri düzenlenecek. Ayrıca, ülkenin dört bir yanındaki bilim merkezleri, ara tatil döneminde öğrenci ve gençlerin ilgisini çekecek etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.