Bakan Mehmet Şimşek'ten net açıklama: ''Yıllık enflasyon düşüyor!''

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Şimşek, yıllık enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu vurgulayarak, hükümetin dezenflasyon hedefli programının olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Bakan Mehmet Şimşek'ten net açıklama: ''Yıllık enflasyon düşüyor!''
Yayınlanma:

Bakan Şimşek, Temmuz ayında aylık enflasyonun geçici etkiler nedeniyle arttığını ancak yıllık enflasyonun Haziran ayına göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e gerilediğini söyledi. Şimşek, "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız" dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN KARARLI ADIMLAR

Şimşek, dezenflasyon programının başarıyla uygulanmasının, ekonomik istikrarın sağlanması ve vatandaşların refah düzeyinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Enflasyon oranlarındaki düşüşün devam edeceğine dair güvence veren Bakan, "Fiyat istikrarı, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve vatandaşlarımızın alım gücünün korunması için hayati bir öneme sahip. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

GELECEKTE DAHA FAZLA İYİLEŞME BEKLENİYOR

Şimşek, önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşün daha belirgin hale geleceğini ve fiyat istikrarının sağlanmasıyla vatandaşların refah düzeyinin kalıcı olarak artırılacağını ifade etti. Temmuz ayı verilerinin, hükümetin ekonomi politikalarının doğru yönde ilerlediğini gösterdiğini belirten Şimşek, "Vatandaşlarımızın refahını artırmak ve ekonomik istikrarı sağlamak adına kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

TEMMUZ AYI ENFLASYON VERİLERİ

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,23 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 61,78 olarak hesaplandı. Bakan Şimşek, yıllık enflasyondaki bu düşüşün, hükümetin ekonomi politikalarının başarısının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.