Bakan Özhaseki'den artan sıcaklara karşı uyarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde yaşanan yüksek sıcaklıkların etkilerine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Bakan Özhaseki'den artan sıcaklara karşı uyarı!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün raporuna göre, ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir artış beklendiğini belirten Bakan Özhaseki, özellikle bazı illerde sıcaklıkların 40 dereceyi aşabileceğini bildirdi.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Özhaseki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, özellikle bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor. Bu nedenle, özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, sıcakların artmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı da uyarılarda bulunan Bakan Özhaseki, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Ülkenin akciğerleri olarak nitelendirilen ormanlar için herhangi bir yangının önlenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, "Muhtemel orman yangınlarına karşı da dikkatli olunması ve vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmeleri önemlidir." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.