Bakan Uraloğlu duyurdu: Kurban Bayramı'nda YHT'ler mesaide!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla artan yolcu taleplerini karşılamak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. tarafından demiryollarında alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Kurban Bayramı'nda YHT'ler mesaide!
Yayınlanma:

Bakan Uraloğlu, bayram süresince vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde çeşitli düzenlemeler yapıldığını belirtti.

İLAVE YÜKSEK HIZLI TREN (YHT) SEFERLERİ

Bakan Uraloğlu, Kurban Bayramı boyunca 14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT seferlerinin konulacağını açıkladı. Bu düzenlemelerle toplam 9.660 kişilik ek kapasite artışı sağlanacak. Bakan, paylaşma ve yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı bu dönemde vatandaşların rahat ve güvenli seyahat etmelerinin amaçlandığını ifade etti.

tcdd2.jpg

VAGON İLAVELERİ VE EK KAPASİTE ARTIŞI

14-23 Haziran tarihleri arasında ana hat ve bölgesel trenlerde pulman ve yataklı olmak üzere 280 vagon ilave edileceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu düzenleme ile toplam 15.800 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağını duyurdu. İzmir Mavi, Doğu, Güney/Vangölü, Konya Mavi, 4 Eylül Mavi, 6 Eylül, 17 Eylül, Ege, Erciyes, Pamukkale, Ankara ana hat ekspresleri ile Uzunköprü-Halkalı, Edirne-Halkalı bölgesel trenlerine eklenecek vagonlarla günlük ortalama 28 vagon ve 1.580 yolcu kapasitesi artışı sağlanacak.

BAYRAMDA YHT’LERDE YOĞUNLUK BEKLENİYOR

Bakan Uraloğlu, Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-İstanbul, Karaman-İstanbul, Ankara-Karaman, Ankara-Sivas, Sivas-İstanbul YHT seferleri ile günlük yaklaşık 35 bin yolcuya hizmet verildiğini belirtti. Bayram süresince ise bu sayının günlük ortalama 40 bine çıkmasının beklendiğini ifade etti. YHT’lerin şehirlerarası seyahatlerde turizme de canlılık kattığını vurgulayan Bakan, bu dönemde ana hat ve bölgesel trenlere olan talebin de arttığını söyledi.

tcdd3.jpg

MARMARAY VE DİĞER ŞEHİR İÇİ HATLARDA TEDBİRLER ALINACAK

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Başkentray trenleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattında gerekli tedbirlerin alındığını ve bu hatlarda bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğini duyurdu. Bu hatlarda günlük toplam 700 bin yolcuya hizmet verildiğini belirten Bakan, bayram süresince vatandaşların rahat ve güvenli seyahat etmeleri için tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.