Bakan Uraloğlu trenlerde uygulanan indirimi değerlendirdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde uygulanan emeklilere yönelik yüzde 10 indirim kampanyasının başarısını değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, 1 Nisan'dan itibaren başlatılan indirimden bugüne kadar 62 bin emeklinin faydalandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu trenlerde uygulanan indirimi değerlendirdi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının "emekli yılı" ilan edilmesinin ardından yapılan açıklamada, Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin son 22 yılda ulaşım altyapısına 275 milyar dolar yatırım yaptığını vurguladı. Uraloğlu, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Ulaşım, milli savunma, teknoloji ve uzay gibi alanlarda büyük adımlar attık. Bu başarıların mimarları olan emeklilerimiz için 1 Nisan'dan itibaren trenlerde yüzde 10 indirim uygulamasını başlattık." dedi.

''BÖLGESEL TRENLERLE 14 BİN 240 EMEKLİMİZ SEYAHAT ETTİ"

Emeklilerin sosyal ve kültürel yaşama katılmalarını teşvik etmek amacıyla başlatılan indirim kampanyasının detaylarını paylaşan Bakan Uraloğlu, "Nisan ayının başından bu yana yüksek hızlı trenlerle 37 bin 500, ana hat trenleri ile 10 bin 321, bölgesel trenlerle ise 14 bin 240 emeklimiz seyahat etti." şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, "Emeklilerimiz Türkiye Yüzyılı'nın mimarı ve başımızın tacıdır. Onların konforlu ve güvenli seyahat etmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ayrıca, turuncu masa uygulamamızla yaşlı ve hareket kısıtlı vatandaşlarımıza da destek oluyoruz." diye ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.