Bakan Uraloğlu'ndan dikkat çeken Instagram açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Instagram ve Roblox'un yasaklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu'ndan dikkat çeken Instagram açıklaması!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, "Demokratik bir yaklaşım sergiliyoruz ancak bu platformlar aynı duyarlılığı göstermiyor. Instagram ve diğer platformlarla görüşmelerimiz sürüyor, bu durumu bir an önce çözmek istiyoruz" dedi.

''PLATFORMLARIN SORUMLU DAVRANMASI GEREKİYOR''

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının kapatılması gibi bir niyetleri olmadığını, aksine bu platformların özgür bir şekilde faaliyetlerine devam etmesini istediklerini vurguladı. Ancak, platformların bazen Türkiye'nin yasal düzenlemelerine aykırı hareket edebildiğini belirten Uraloğlu, "Sosyal medya kullanıcılarının haklarını korumak adına platformların sorumlu davranması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Roblox’un yasaklanması konusuna da değinen Uraloğlu, Adana Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına istinaden BTK’nın gerekli adımları attığını belirtti. Uraloğlu, "Bu platformun bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum, ancak mahkeme gerekçelerini incelediğimde çocuklarımız adına endişe duyduğumu söylemeliyim" dedi. Uraloğlu, sosyal medya yasaklarıyla ilgili aktif bir çalışma olmadığını, ancak gerekli denetimlerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.