Bakan Yumaklı duyurdu: İzmir ve Bolu'da yangınlar kontrol altında!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden orman yangınları ile ilgili açıklama yaptı. Yumaklı, 3 yangın bölgesi için iyi haberi verdi.

Bakan Yumaklı duyurdu: İzmir ve Bolu'da yangınlar kontrol altında!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de yaptığı açıklamada, İzmir Yamanlar, Bolu Göynük ve Urla'da çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, bu bölgelerde soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve 5 ayrı noktada daha alevlerin etkili olduğunu belirtti.

3 BÖLGEDEKİ YANGINLAR KONTROL ALTINDA

İzmir Karşıyaka Yamanlar, Bolu Göynük ve Urla'da çıkan orman yangınları, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Yumaklı, İzmir Yamanlar'daki yangının an itibariyle tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bolu Göynük'teki yangın da kontrol altına alınmış durumda, ancak bölgedeki ağaç yapısı nedeniyle zaman zaman küçük duman çıkışlarının görülebileceğini ve bunun endişe yaratmaması gerektiğini belirtti. Urla'daki yangın ise kuvvetli rüzgara rağmen söndürüldü ve bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

5 AKTİF YANGINLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bakan Yumaklı, devam eden 5 yangının kontrol altına alınmaya çok yakın olduğunu ve gün içinde daha fazla bilgi vereceklerini söyledi. Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde 3 gündür devam eden yangın ise rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi ile Bozdoğan arasında kalan bölgede alevlere müdahale devam ediyor.

Yangınlarla mücadele kapsamında 368 personel, 14 helikopter, 8 uçak ve 50 iş makinesi görev yapıyor. Manisa'nın Gördes ilçesindeki yangın ise gece boyunca havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bolu Göynük'te ise gönüllülerin de katıldığı söndürme çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı ve bölgede soğutma çalışmalarına geçildi.

BAKAN YUMAKLI’DAN VATANDAŞLARA UYARI

Bakan Yumaklı, yangınların önlenmesi için vatandaşların dikkatli olmasını ve özellikle açık alanlarda ateş yakmamalarını vurguladı. Orman yangınlarına karşı hassasiyetin 15 Eylül'e kadar devam edeceğini belirterek, bu süreçte alınan önlemlere uyulmasının önemine değindi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.