Balık halinde yeni sezon başladı: İlk mezatta fiyatlar şekillendi

Marmara Bölgesi'nin en büyük toptan su ürünleri satış noktalarından biri olan Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki Ereğli Balık Hali'nde, yeni av sezonunun ilk mezadı gerçekleştirildi. Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından, Karamürselli balıkçılar gece yarısı "vira bismillah" diyerek denize açıldı ve sabaha karşı avladıkları balıklarla limana döndü.

Balık halinde yeni sezon başladı: İlk mezatta fiyatlar şekillendi
Yayınlanma:

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ereğli Balık Hali'nde hareketlilik başladı. Yapılan duanın ardından, çalınan düdükle birlikte sezonun ilk mezadı resmen başladı. Kasalara doldurulan palamut, hamsi, mezgit, sardalya ve istavrit gibi çeşit çeşit balıklar, açık artırma usulüyle alıcılarını buldu.

Bu yıl özellikle kırlangıcın kilogramı 400-600 lira, tekirin kilogramı 250-300 lira, istavritin kasası 1500 lira, sardalyanın kasası 1000 lira, hamsinin kasası 3 bin lira, turna mezgidin kasası ise 1200-1500 lira arasında satıldı. Palamudun çiftinin 250 liradan alıcı bulduğu mezatta, fiyatların kısa süre içerisinde düşmesi bekleniyor.

BALIKÇILARDAN SEZON İÇİN UMUTLU BEKLENTİLER

Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı İlkay Kaya, sezonun balıkçılar için bol ve bereketli geçmesini temenni etti. Balık komisyoncusu Menderes Karaçoban ise "Bu yıl palamut, hamsi ve sardalya oldukça iyi görünüyor. Sezon açıldı, gırgır tekneleri avlanmaya başladı. Fiyatlar şu an yüksek olsa da kısa sürede düşecektir. Balık bol, 1 hafta 10 gün içinde piyasa oturur," şeklinde konuştu.

Balıkçı Ahmet Teke de denizlerin soğumaya başlamasıyla balık miktarının artacağını belirterek, "Sezonun ilk günü olması nedeniyle balık az, ama ilerleyen günlerde daha bol avlanacağız. Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.

Ereğli Balık Hali'nde gerçekleşen bu ilk mezat, Marmara'nın balık sezonunun bereketli geçeceğinin sinyallerini verdi. Balıkçılar, sezon boyunca tezgahların bol çeşitli ve uygun fiyatlı olacağı konusunda umutlu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.