Barış Manço vefatının 25. yılında anıldı

Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Barış Manço, vefatının 25. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Şehir Hatları AŞ tarafından düzenlenen anma etkinliğiyle anıldı.

Barış Manço vefatının 25. yılında anıldı
Yayınlanma:

Barış Manço Vapuru, Kadıköy'den Kanlıca'ya gerçekleştirdiği seferde Kırklareli Belediyesi Çocuk Korosu tarafından seslendirilen Manço'nun sevilen çocuk şarkıları ile anlam buldu. Kanlıca'daki mezarı başında gerçekleştirilen etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı.

Barış Manço'nun eşi Lale Manço Ahıskalı, "Eğer 25 yıl sonra bu kadar büyük bir kalabalıkla hala onu anıyorsak, onun şarkılarını söylüyorsak onunla beraberiz diye kabul ediyorum. Bedenler gidiyor, ruhlar kalıyor. O çok büyük bir ruhtu ve bütün sevenleriyle kaldı." dedi. Manço'nun oğlu Doğukan Manço da babasının birleştirici gücüne vurgu yaparak, "Onun gibi değerler azaldıkça o yaşamaya devam ediyor. Baktığımızda burada belki bir araya gelmeyecek birçok insan onu birlikte yad etti. Demek ki hala bizi bağlayan değerlere ihtiyacımız var." şeklinde konuştu. Ailenin, Barış Manço'nun mirasını genç nesillere aktarma çabasını vurgulayan Doğukan Manço, "Biz aile olarak bunca zamandır üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Gücümüz yettiği kadar onun hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.