Başkan Kınay, Strazburg’da Türkiye’yi temsil etti

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil etti.

Başkan Kınay, Strazburg’da Türkiye’yi temsil etti
Yayınlanma:

Türkiye Ulusal Heyeti'nde Bölgesel Meclis Delegesi olarak yer alan Kınay, Türkiye Belediyeler Birliği'nin koordinasyonuyla gerçekleştirilen 47. Genel Kurul’a katılarak, ülkemizi gururla temsil etti.

Başkan Kınay, 46 ülkeden temsilcilerin yer aldığı kongrede, siyaset ve yerel yönetimlerin farklı boyutlarını tartışma fırsatı buldu. Karabağlar için ulusal ve uluslararası işbirlikleri konusunda temaslarda bulunan Kınay, kongre sırasında gençlerin siyasetteki rolünün artırılması, yaşlanan nüfusa yönelik daha kaliteli kamu hizmetleri sunulması ve Ukrayna'nın yeniden yapılandırılması gibi kritik konuların ele alındığını belirtti. Ayrıca Türkiye'nin 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne ilişkin hazırlanan seçim gözlem raporu da oylanarak değerlendirildi.

Genel Kurulda bir konuşma yapan Başkan Kınay, “İzmir’in en büyük metropol ilçesi Karabağlar’ın Cumhuriyet Halk Partili kadın belediye başkanı olarak sizleri selamlamaktan onur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı olarak, demokrasiden, hukuktan ve adaletten yana, özellikle kadınların ve gençlerin siyasette ve yaşamda daha etkin olmasını sağlayacak çalışmalarımızla buradayız. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kınay, Genel Kurulun oldukça verimli geçtiğini belirterek, delegasyonu ağırlayan Türkiye'nin Strazburg Büyükelçisi Nurdan Bayraktar Golder’a teşekkü

r etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.