Başkent'te 3 “Millet Kıraathanesi” birden açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşların sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerin başında gösterdiği “Millet Kıraathanesi” Ankara’da açıldı.

Başkent'te 3 “Millet Kıraathanesi” birden açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşların sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerin başında gösterdiği “Millet Kıraathanesi” Ankara’da açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrası Millet Kıraathanelerinin ilk etapta Etimesgut, Keçiören ve Etlik olmak üzere 3 adreste hizmete girdiğini açıkladı.   

_ali8127.jpg

“TOPLUMSAL BİRLİKTELİĞE KATKI SAĞLAYACAK”

Millet Kıraathanelerinin Kuşcağız, Osmanlı ve Elvankent Aile Yaşam Merkezleri’nin içinde hizmet vermeye başladığını ve haftanın 7 günü açık olacağını söyleyen Başkan Tuna, özellikle gençlerin sosyalleşmesi açısından bu projeyi önemsediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bizim de çok önemsediğimiz bir projeydi ve çok şükür hayata geçirdik. Ankara’da 3 ayrı noktada bu hizmeti vermeye başladık. Her yaş grubunun sosyalleşmesi için faydalı ve verimli bir ortam olacağına inanıyorum. Toplumumuzun birlikteliğe, saygıya ve sevgiye her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Millet Kıraathaneleri hem bu birlikteliği sağlayacak hem de toplumsal gelişime katkı sağlayacak. Gençlerimiz burada fikirlerini tartışabilecek, ders çalışabilecek, boş zamanlarını değerlendirebilecek ve en önemlisi de karşılıklı yeni projeler üretebilecek.”

24 SAAT AÇIK

Millet Kıraathanelerinin en büyük işlevinin kitap okuma alışkanlığı kazandırması olduğunu da vurgulayan Başkan Tuna, Millet Kıraathanelerinin 24 saat açık olduğunu söyledi.

Güvenli ve huzurlu bir ortamda kitapseverlerin buluşacağına inandığını ifade eden Başkan Tuna, “Millet Kıraathaneleri ayrıca özlenen o ilmi, kültürel ve sanatsal sohbetlere de ev sahipliği yapacak” dedi.        

dnr_1212.jpg  

ALTERNATİFLİ ÇALIŞMA ORTAMLARI

Kuşcağız, Osmanlı ve Elvankent Aile Yaşam Merkezleri içinde yer alan Millet Kıraathanelerinin açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ile birlikte yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz, gençlerin önerilerini dinledi.

Millet Kıraathaneleri içinde alternatif çalışma ortamları olduğunu belirten Yılmaz, “2 sesli ve çoklu çalışma ortamları oluşturduk. Öğrencilerin ya da projeleri olan grupların birlikte oturup bu projelerini konuşabilecekleri 2 ayrı odadan oluşan mekanlar hazırladık. Grup sınıfları ve kütüphane herkese açık olacak” dedi.

_ali8453.jpg

ÜCRETSİZ İNTERNET

Ücretsiz internet imkanının da sağlandığı Millet Kıraathanelerinde, öğrenciler diledikleri saatte hem ders çalışabilecek hem de sosyal medyada sohbet edebilecek.

Bilgisayar, günlük gazeteler ile süreli yayınların yer alacağı Millet Kütüphanelerinde; mini ve dijital kütüphane ders çalışma salonları, bireysel çalışma masalarının dışında sınavlara hazırlanan gençler sessiz bir ortada çalışma imkanı bulacak. Gençler talep ettikleri takdirde Aile Yaşam Merkezlerinde verilen Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerine de katılarak ücretsiz eğitim alabilecek.

ÜCRETSİZ İKRAMLAR

Millet Kıraathanelerimizde sabah saat 09.00-10.00 arası ve gece saat 24.00-02.00 arası olmak üzere günde 2 kez çorba ikramı yapılacak.

Günün diğer zaman dilimlerinde ise ücretsiz olarak Halk Ekmek ürünü Şampiyon Ekmek, kek, simit, poğaça, çay ve su ikramları olacak.

MİLLET KIRAATHANELERİNE YOĞUN İLGİ     

Millet Kıraathanelerine şimdiden yoğun ilgi gösteren vatandaşlardan biri de Berhat Aykanat. Aykanat, Millet Kıraathanelerinin önemini şu sözlerle anlattı:

“Önceden parklarda, soğuk havada vakit geçirirken şimdi sıcacık ortamda zaman geçiriyoruz. Burada çayımızı, çorbamızı içme imkânı buluyoruz. Hizmetten çok memnunuz, başka ne isteyebiliriz ki.”

Bu hizmetten son derece memnun olduğunu ifade eden İbrahim Yıldız da, “Kardeşimle birlikte geldik, o ders çalışmak için geldi. Ben de kitap okumak için geldim. Bugün ilk kez geldim ama devamlı gelmeyi düşünüyorum. Mekan olarak da oldukça nezih bir yer” dedi. Millet Kıraathanelerinin sayısının artırılmasını isteyen Zeynep Gebeş de düşüncelerini, “İlk kez geliyorum. Çocuğumu getirmiştim ama vaktimi değerlendirmek için kitap okumak istedim. İlgimi çeken değişik kitaplar da var burada. Çok beğendim” sözleriyle dile getirdi.

Okuldan sonra buraya gelen ve ders çalıştığını anlatan 18 yaşındaki Yusuf Eren Çalımlı ise şöyle konuştu:

“Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Millet Kıraathanesinin kütüphane ortamı ders çalışmaya oldukça elverişli olduğu için burayı tercih ettim. Çay, çorba ikramı da gayet güzel. Burada bireysel olarak çalışabileceğimiz gibi toplu çalışabileceğimiz ortamlar da bulunuyor. Sinevizyondan da dersleri takip edebiliyoruz. Arkadaşlarımızla üniversiteye beraber hazırlanıyoruz. Biz gençlere bu hizmeti sunanlara teşekkür ederiz.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.