Başörtülü hakimi reddeden avukata suç duyurusu

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu davasının görülmesi sırasında, mahkeme başkanının başörtülü olmasını gerekçe göstererek reddi hakim talebinde bulunan avukat Alperen Demirdiş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Barosu'na suç duyurusunda bulunuldu.

Başörtülü hakimi reddeden avukata suç duyurusu
Yayınlanma:

Başsavcılığa sunulan dilekçede, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın din ve vicdan özgürlüğünü güvence altına aldığı ve kamu kurumlarında başörtüsünün yasaklanmasına dair herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığı vurgulandı. Avukat Demirdiş'in mahkeme başkanının dini inancını gerekçe göstererek reddi hakim talebinde bulunmasının din ve vicdan hürriyetine aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca, bu tür davranışların benzerlerine kapı aralayabileceği ifade edildi.

Ankara Barosu'na sunulan dilekçede ise avukat Demirdiş'in davranışları ve mahkemedeki tutumunun mesleğe yakışmadığı ve disiplin işlemlerinin yapılması gerektiği ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere, uyuşturucu davasının duruşmasında avukat Demirdiş, mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olmasını gerekçe göstererek reddi hakim talebinde bulunmuş, mahkeme başkanı ise bu talebi kabul etmemiş ve yargılamayı durdurmuştu. Olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.