Beş dönüm zeytinlik kül oldu

Tire ilçesine bağlı Kaplan köyü yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen metruk binada çıkan yangın, hızla yayılarak yaklaşık 5 dönümlük zeytinlik alanda zarara neden oldu.

Beş dönüm zeytinlik kül oldu
Yayınlanma:

Yangının, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladığı iddia ediliyor. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangına, Bayındır, Tire, Selçuk Orman İşletme Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri müdahale etti.

Kestane, ceviz, incir ve zeytin bahçelerinin bulunduğu bölgeyi tehdit eden alevlere karşı ekiplerin yanı sıra bölge halkı da destek verdi. Yangının kontrol altına alınması için gece boyunca yoğun çaba harcanırken, havanın kararması nedeniyle uçak ve helikopterlerin kullanılamadığı belirtildi. Ancak, ekiplerin kararlı çalışması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Soğutma çalışmaları ise gün ağardıktan sonra da devam etti. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Olayın üzerine hızla müdahale eden ekiplerin ve bölge halkının çabaları, yangının daha büyük bir felakete dönüşmesini engelledi. Yangın sonucunda oluşan zararın boyutu ise daha sonra yapılacak detaylı incelemelerle belirlenecek

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.