Bilimsel metotlara önem vermeliyiz
İç Anadolu Birliği (İÇAN) Yönetim Kurulu Genel Başkanı İsmet Taş bugün başlayacak olan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı öncesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüzü Eyüp Kara’ya sorunların yaşanmaması için yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
ÖZEL HABER
EYÜP KARA
Başkan Taş, yaklaşık 18 milyona yakın öğrencinin ders başı yapacağını ifade ederek sorunların çözümü konusunda yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;
“OKU!”!
Yaradan Rabbinin adı ile! O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku! İnsana bilmediklerini belleten, kalemle yazmayı öğreten Rabbin en büyük kerem sahibidir.” (Alak,96,1-5)
"Âlimler Peygamberlerin varisleridir... " (Hadis)
SIKINTILARIN OLMADIĞI BİR EĞİTİM YILI OLSUN
Başkan İsmet Taş şunları söyledi, “Bugün yaklaşık 17 milyon 500 bin öğrencimiz 2017-2018 öğretim yılına başlıyor. Öncelikle bütün öğrencilerimize ve eğitimcilerimize en derin kalbi muhabbetlerimizle, başarılı bir şekilde, sağlıklı ve huzur içeresin de bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Sorunlarla, sıkıntılarla başlayan bu eğitim ve öğretim yılı, inşallah sorunların halledildiği, sıkıntıların bittiği bir öğretim yılının habercisi olur. Bunun için de şunların öncelikle yapılması gerekli.
UYUŞTURUCU KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRME YAPILMALI
Orta öğretimde bile yaygın halde bulunan keyif verici maddelerin (alkol, sigara, uyuşturucu vs.) engellenmesi, yaygın hale gelmesinin önlenmesi şarttır. Bunun için de, güvenlik tedbirleri yanında, bu konuda bilinçlendirilme eğitimlerine ağırlık verilmesinin elzem olduğuna inanıyoruz. Çağın, bilimin, teknolojinin gereklerine uygun bir eğitimin verilmesinin doğru olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimizin doğru bilgi ile donanımı sağlanmalıdır. Hiç bir faydası olmayan, boşa zaman harcatan bilgiler ayıklanarak zamanın en iyi şekilde kullanılması sağlanmasının gerekliliğini düşünüyorum.
ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Başkan Taş konuşmasını şöyle sürdür, “Her türlü eğitim araç ve gerecin sağlandığı, fiziki mekânların sağlıklı, verimli, eğitim ve öğretimin yapılması haline getirildiği, yeter miktarda dersliklerin olduğu, öğrencilerimizin rahat bir ortamda eğitim göreceği, bir eğitim ve öğretim yılı olacağı inancımı muhafaza etmek istiyorum. Öğrencilerimizin kabiliyet ve yetenekleri, öğretmenlerimiz tarafından ilköğretimde tespit edilmeli, çocuklarımız ona göre yönlendirmeli, açık veya örgün mesleki ve teknik eğitimler verilmesinin ve bunun geliştirilmesinin gerekliliğine inanıyorum.
BİLİMSEL METOTLARA ÖNEM VERMELİYİZ
Müfredatımız, her yıl değişen değil, doğru bir hayat ve kâinat anlayışının verildiği, milli ve manevi değerlerimizin bilinçli bir şekilde anlatıldığı, toplumsal hayatın gerçeklerinin sistemli bir şekilde öğretildiği, doğru bilgi çerçevesi içerisinde bilimsel metotlarla bir eğitim ve öğretimin olduğu bir eğitim sisteminin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Kısa ve ana hatları ile değindiğimiz konuların dışında, başta eğitimden sorumlu olan öğretmenlerimizden, bakanımıza varıncaya kadar, bizler veliler olarak elimizi başımızın arasında alıp bir kez daha düşünelim. Başkan Taş konuşmasın şöyle bitirdi, “İlmin, gelişmenin, modernizasyonun, teknik ve teknolojinin vs. merkezi konumunda olan ve bir dönem, ilmin ışığı ile dünyayı aydınlatan İslam ve onun ilk emri olan, “OKU” olduğu, “Âlimler Peygamberlerin varisleridir” denildiği halde, neden bugün geri kalmışlığın girdabında dönüp duruyoruz?" Bütün öğrencilerimize ve eğitimcilerimize tekrar yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyor, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum diyerek konuşmasını bitirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.