Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ: Çalışanların ve emeklilerin lehine bir kazanım yok

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ) Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yüksek enflasyona, asgari ücretli çalışanlara ve düşük maaş alan emeklilere dikkat çekerek, “Çalışanların lehine bir kazanım yok.” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ: Çalışanların ve emeklilerin lehine bir kazanım yok
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İşçilerin hak, menfaat, talep ve şikayetlerini dile getirdiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ) Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, anadolugazete.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

Hayat pahalılığına ve işçi maaşlarının düşüklüğüne vurgu yapan Yeşildağ, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ve asgari ücretle çalışan sayısının Türkiye’de yüzde 60’ları bulduğunu söyledi.

“KAMU ÇALIŞANLARI, İŞÇİLER VE EMEKLİLER YOK SAYILIYOR”

Kamu çalışanından işçi ve emeklilere kadar yaşam şartlarının zor olduğunu ifade eden Yeşildağ, “İşçi, emekçi açlık sınırında çalışıyor. Asgari ücretle çalışan sayısı dünyanın her yerinde yüzde 3’lerdeyken Türkiye’de bu oran yüzde 60’lara çıktı. Kamu çalışanları, işçiler ve emekliler yok sayılıyor.” dedi.

Özellikle emeklilerin şartlarına vurgu yapılması gerektiğini belirten Yeşildağ, “Büyük oranda emekliler 10 bin lira ve altında bir ücret alıyor. 10 bin lira ile nasıl geçim sağlanabilir? 1980 darbesinden bu yana ne çalışanların ne de emeklilerin lehine bir kazanım yok. Bir işte çalışan emekçi, emekli olmak istemiyor. Çünkü aldığı maaş yarı yarıya düşüyor. Maaş yüzde 35 sınırına çekildi.” ifadelerini kullandı.

“SENDİKALAŞMA ORANI ÇOK DÜŞÜK”

İşçilerin en büyük kazanımlarından biri olan sendikalaşma hakkı üzerine konuşan Yeşildağ, son dönem yaşanan işten çıkarma olaylarına değinerek, “Özellikle özel sektörde çalışan emekçilerin sendikalaşma oranı çok düşük. Yüzde 20’lerde. Dünyanın her yerinden daha düşük oran. Kamudaki sendikalaşma ise yüzde 75’lerde. Bizler, yasal çerçevede üyelerimizin hakkını savunmaya, dertlerini anlatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.