BM: Gazze'de soykırım için makul kanıt var

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese tarafından hazırlanan BM raporuna göre, İsrail'in Filistinlilere yönelik "soykırım" suçu işlediğine dair makul kanıtlar bulunmaktadır.

BM: Gazze'de soykırım için makul kanıt var
Yayınlanma:

Francesca Albanese tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan raporda, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği eylemlerin, uzun süredir devam eden bir yerleşimci ve sömürgeci sürecin son aşaması olduğu vurgulanmıştır. Raporda, İsrail'in Filistin halkını demografik, kültürel, ekonomik ve siyasi olarak baskı altına alarak yerlerinden etmeye, topraklarını ve kaynaklarını gasp etmeye ve kontrol etmeye çalıştığı belirtilmiştir.

Raporda ayrıca, Filistinlilere yönelik işlenen suçlar arasında bir gruba mensup kişilerin öldürülmesi, ciddi bedensel veya zihinsel zarara uğratılması ve yaşam koşullarının kasıtlı olarak kötüleştirilmesi gibi eylemlerin yer aldığına dikkat çekilmiştir. Bu eylemler sonucunda soykırım eşiğinin aşıldığına dair makul kanıtlar olduğu ifade edilmiştir.

Raporda, İsrail'in son askeri operasyonlarında yaklaşık 13 binden fazla çocuk ve 30 binden fazla Filistinlinin öldüğü, en az 71 bin kişinin yaralandığı belirtilmiştir. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı ablukanın hayati malzemelere erişimi engellediği ve birçok insanın ölümüne neden olduğu vurgulanmıştır.

İsrail'in şiddet eylemlerini inceleyen rapor, Gazze'de soykırım suçu işlendiğini gösteren eşiğin aşıldığına dair makul kanıtlar sunmuş ve İsrail'in savaşta adalet ilkesini kasıtlı olarak suistimal ettiğini öne sürmüştür.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.