Bolu Dağı tüneli İstanbul yönü bu akşam açılıyor

Temmuz ayından bu yana kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpünde yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Bolu Dağı tüneli İstanbul yönü bu akşam açılıyor
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tünelin bu akşam saatlerinde yeniden trafiğe açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, pazar trafiğini rahatlatmak amacıyla çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, "Gündüz son asfalt çalışmaları yapıldıktan sonra yolu akşam açacağız" ifadelerini kullandı.

67 METRELİK UZATMA VE GENLEŞME ÇALIŞMALARI

Anadolu Otoyolu'nun önemli geçiş noktalarından biri olan tünelin İstanbul yönündeki tüpü, 31 Temmuz'dan itibaren kapsamlı bir yenileme sürecine girdi. Çalışmalar kapsamında tüp 67 metre uzatıldı. Ayrıca tünel üzerindeki iki viyadükte dört adet genleşme derzi genişletildi. Bu yenileme ve genişletme işlemleri, hem tünelin hem de viyadüklerin uzun vadeli dayanıklılığını artırmak amacıyla yapıldı.

ALTERNATİF GÜZERGAH 37 GÜN KULLANILDI

Çalışmalar süresince İstanbul yönüne giden sürücüler, Abant gişelerinden çıkarak D-100 Karayolu'na yönlendirilmek zorunda kaldı. Bu durum 37 gün boyunca devam etti.

TÜNEL AÇILIŞI İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Bolu Dağı Tüneli'ndeki son durumu değerlendiren Bakan Uraloğlu, dün akşam TGRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Eğer bir aksilik yaşanmazsa tüneli yarın akşam açmayı hedefliyoruz" dedi. Başlangıçta 50 gün sürmesi planlanan çalışmalar, zemin ve imalat problemleri nedeniyle uzasa da Bakan Uraloğlu, sürecin daha erken tamamlanabileceği öngörüsünde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.