Boşanma davalarında süreç 3 yıldan 1 yıla düşecek: Meclis Adalet Komisyonundan geçti

Meclis Adalet Komisyonu, önemli yasal değişiklikleri içeren bir kanun teklifini kabul etti. Teklif, boşanma davalarındaki süreçlerin hızlandırılmasından casusluk faaliyetlerine yönelik ceza düzenlemelerine kadar birçok konuyu kapsıyor. 12 farklı kanunda değişiklikleri içeren 23 maddelik teklifin, yargı alanında teknik düzenlemeler yaptığı belirtildi.

Boşanma davalarında süreç 3 yıldan 1 yıla düşecek: Meclis Adalet Komisyonundan geçti
Yayınlanma:

Öne çıkan düzenlemeler arasında, yargılamalarda suç niteliğinin değişmesi durumunda sanığa ek savunma hakkı tanınması ve bu bilgilendirmenin doğrudan kendisine yapılması yer alıyor. Casusluk faaliyetleriyle ilgili cezaların ağırlaştırılması da teklifin önemli unsurları arasında. Türk Ceza Kanunu’na eklenen yeni madde ile başka devletler lehine suç işleyenler, hem casusluk hem de işledikleri diğer suçlardan ceza alacak.

Boşanma davalarına yönelik düzenleme ise süreçleri kısaltıyor. Boşanma davasının reddinin kesinleşmesinin ardından, ortak hayat kuramayan çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirildi. Ayrıca, noterlerin tatil günlerinde ve belirli saatlerde çalışabilmesine imkan tanınarak, kamu hizmetlerinin daha erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamlı düzenlemeler, hukuk sisteminin işleyişini hızlandırmayı ve adaletin daha etkili bir şekilde sağlanmasını amaçlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.