Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketine AFAD, Kızılay ve TİKA’dan yardım eli uzandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek’te meydana gelen sel felaketine ilişkin taziye ve dayanışma mesajı yayımladı.

Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketine AFAD, Kızılay ve TİKA’dan yardım eli uzandı
Yayınlanma:

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan, sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Erdoğan, "Dost ve kardeş Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketinde 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 40 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Bosna-Hersek halkının yanında olduğunu belirterek, AFAD, Kızılay ve TİKA’nın bölgeye yardım ulaştırdığını duyurdu. Yardımların ilk aşamasında, barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1050 battaniye, 1130 gıda kolisi ve kumanya, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, 2 su paleti, hijyen setleri, klima, buzdolabı ve içme suyu gibi temel ihtiyaç malzemeleri gönderildiğini belirtti.

Erdoğan, özellikle Jablanica, Konjic ve Fojnica kentlerinde acil müdahalelerin sürdüğünü ifade ederek, "Bu zor günlerinde kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz" dedi. Erdoğan, paylaşımında sel felaketine ilişkin fotoğraflara da yer vererek Bosna-Hersek halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.