"Bozdoğan-43” operasyonları sonucu 5 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında ve Batman'ın Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

"Bozdoğan-43” operasyonları sonucu 5 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Doğubayazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen "Bozdoğan-43" operasyonunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucuları tarafından teröristlerle sıcak temas sağlandı.

Operasyon sonucunda İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde kırmızı kategoride yer alan Şehmus Malazgirt kod adlı Yılmaz Öner etkisiz hale getirildi. Yılmaz Öner'in 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşı şehit ettiği, 68 güvenlik görevlisini ve 2 sivil vatandaşı yaraladığı belirlendi.

KIRMIZI KATEGORİYE ÇİZİK ATILDI

Hasankeyf ilçesi Palamut köyü kırsalında gerçekleştirilen diğer operasyonda ise Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde hareket edildi. Şervan Botan kod adlı Şakir Erdemci, Eylem kod adlı Hazret Kaçar, Nurhak kod adlı Nurettin Tekin, Axin kod adlı Zeynep Özkan isimli teröristlerin etkisiz hale getirildiği operasyonda bu teröristlerin toplam 3 eyleme karıştığı tespit edildi.

Her iki operasyonda da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandığı belirtilirken, operasyonların başarıyla tamamlandığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.