Bugün neler oldu? 13 Aralık’ta öne çıkanlar: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

13 Aralık 2023 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

Bugün neler oldu? 13 Aralık’ta öne çıkanlar: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

BM Genel Kurulu, sabah saatlerinde Gazze'de acil insani ateşkes talebinde bulunan karar tasarısını 23 çekimser ve 10 hayır oyuna karşı, 153 oyla kabul etti. Daha önce de Genel Kurulda kabul edilen ateşkes talebi ABD’nin vetosu sebebiyle yürürlüğe girmemişti.

Türkiye’den gelişmeler

Niğde'deki bir fabrikada meydana gelen iş kazasında 2 işçi hayatını kaybederken 1 işçi de ağır şekilde yaralandı.

İYİ Parti İstanbul’da sular durulmuyor. İYİ Parti, Meral Akşener’e rağmen dün istifa eden İbrahim Özkan’ı yeniden İBB Grup Başkanvekili seçen 7 İBB üyesi ve İbrahim Özkan’ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

Profesör Doktor Naci Görür, olası İstanbul depremi hakkında şok bir iddia ortaya attı. Görür, depremin şiddetinin 9’u bulabileceğini dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının sürmesi yönünde karar aldıklarını aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayat mücadelesi veren Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumunun düne göre daha ciddi olduğunu ve cihazlar sayesinde solunum sağladığını aktardı.

Hakem Halil Umut Meler taburcu oldu.

Marmara Denizi'nde saat 23.04'te 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Akköprü Metro İstasyonunda bugün akşam saatlerinde 19 yaşındaki bir erkek yolcu intihar girişiminde bulunarak raylara atladı. İntihar girişiminde bulunan genç yaralı olarak kurtarıldı.

Ankara’da yine köpek saldırısı yaşandı. Dikmen’de 16 yaşındaki öğrenci köpeklerin saldırısı sonucu bacağından yaralandı.

Başkent Ankara’da içinde hasta ile hastaneye girmek üzere olan ambulans kaza sonucu devrildi. Kazada ölü ve yaralı olmaması yüreklere su serpti.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 23 yaşındaki genç elindeki silahın ateşlenmesi sonucu kazara kendini vurdu.

Spor dünyasından gelişmeler

TFF Başkanı Büyükekşi, 19 Aralık Salı günü tüm profesyonel liglerin başlayacağını aktardı. Büyükekşi, bu hafta oynanması gereken maçların 10 Ocak'ta oynatılacağını aktardı. 19 Aralık’ta 16. Hafta maçları yerine 17. Hafta maçları oynanacak.

Şampiyonlar Ligi’nde grupların son maçlarında heyecan devam ediyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.