Bugün neler oldu? 22 Aralık’ta öne çıkanlar: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

22 Aralık 2023 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

Bugün neler oldu? 22 Aralık’ta öne çıkanlar: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Çatışmaların gölgesinde 11. cumayı geride bırakan Doğu Kudüs'te yine binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'da İsrail polisinin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.100-150 bin kişinin namaz kılabileceği Mescid-i Aksa'ya ancak 3 bin 500 kişi alındı.

İsrail’in Gazze’de öldürdüğü Filistinli sivil sayısı 20 bin 57’ye yükselirken en az 52 bin masum kişi de yaralandı.

Türkiye’den gelişmeler

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu 6 askerimiz şehit oldu 1 askerimiz de yaralandı. Devam eden operasyonlarda şimdiye kadar 7 terörist etkisiz hale getirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kameralar karşısına geçerek 30 Büyükşehir’in tamamında AK Parti ve MHP iş birliğine karar verildiğini bu kapsamda da Manisa ve Mersin’de MHP’nin, diğer 28 Büyükşehirde ise AK Parti’nin aday çıkartacağını açıkladı. Yıldız ayrıca geride kalan 51 ilin 22’sinde her iki partinin de adaylarını koyacağını da açıkladı.

CHP Kırşehir’de mevcut Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu yeniden aday olarak gösterdi. Ekicioğlu’nun adaylığının ardından CHP Kırşehir İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı olmak üzere toplam 80 üye partisinden istifa etti.

İYİ Parti Siirt İl Başkanı Ahmet Dündar partisinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e açtığı davayı da kazandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

2019'daki seçimlerde Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı Belediyeleri için MHP'li isimler aday gösterilmiş ve üç ilçede Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak MHP seçimleri kazanmıştı. 31 Mart 2024'te yapılacak seçimler için AK Parti ve MHP arasında birçok görüşme yapıldı. Kulislere sızan bilgilere göre bu görüşmeler sonucu Etimesgut, Gölbaşı, Elmadağ ve Polatlı'da Cumhur İttifakı'nın ortak adayları olarak MHP'li isimler seçim yarışına katılacak.

Ankara'nın Mamak ilçesi, Araplar Mahallesinde doğalgaz hattında oluşan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Başkent Ankara’da Çankaya İlçe Başkanlığının görevden el çektirildiğini ve yerine kurucu İlçe Başkanı olarak Doğukan Kozan’ın atandığını açıkladı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'a FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı getirildi.

Beşiktaş'a Cas tarafından 2 Milyon Euro tazminat cezası verildi. Beşiktaş Futbol Kulübü, geçmişte sözleşmesi sonlandırılan Victor Ruiz Torre’ye yönelik CAS kararının ardından 2 milyon euro tutarındaki fesih tazminatını ödemeyi taahhüt etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.