Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Detaylar belli oldu

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir kereye mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ikramiye verildi. Bu uygulamadan çalışan emekli ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçiler yararlanamadı. Çalışan emekliye 5000 TL ikramiyenin ne zaman yatacağı araştırılıyor. Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak?

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Detaylar belli oldu
Yayınlanma:

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir kereye mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ikramiye uygulamasından çalışan emekliler ve ÇKS'liler yararlanamadı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplamda 4 milyon 680 bin çalışan emekliye ve ÇKS'lilere 5 bin TL'lik ikramiye verileceğini duyurmuştu. Çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Son durum ve gelişmeler haberin detayında...

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni bir önergeyle, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacak. Bu önerge, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL tutarında ödeme yapılmasını içeriyor. Yapılan düzenlemeyle, gelir veya aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunan emekliler ile yaşlılık aylığı alan emekliler de ödemeden yararlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak olan bu süreçle birlikte, çalışan emeklilere yapılacak ödemelerin detayları belirlenecek.

Daha önce kabul edilen kanun teklifiyle, emeklilere 5 bin lira ödeme yapılması kararlaştırılmış ve bu ödemeler, kasım ayının ilk iki haftasında emeklilerin hesaplarına yatırılmıştı. Yapılan düzenlemeyle emeklilere yönelik sağlanan bu destekler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan kararla hayata geçirilmişti.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 86 maddelik Torba Yasa Teklifi çiftçi, Bağ-Kur'lu esnafla birlikte 4 milyon 689 bin çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesini düzenliyor. Eğer teklif Meclis'ten onay alırsa, emekli ikramiyelerinin 15 Aralık'tan itibaren ödenmesi öngörülüyor. Yasalaşması durumunda Meclis, 11 Aralık tarihinden itibaren 2024 Bütçesinin görüşmelerine başlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.