Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere müjdeyi verdi | Yeni zam oranını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber'e özel açıklamalarda bulunarak emeklilikle ilgili önemli düzenlemeleri duyurdu. Bakan Işıkhan, emeklilik sürecini kolaylaştırmak ve emeklilere daha yüksek aylıklar sağlamak amacıyla çeşitli değişikliklerin hayata geçirileceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere müjdeyi verdi | Yeni zam oranını açıkladı
Yayınlanma:

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına göre, asgari prim ödeme gün sayısı 600 günden 450 güne indirilecek. Bu adım, işçilerin daha hızlı bir şekilde emekli olabilmesine olanak tanıyacak ve sosyal güvenlik sisteminin daha erişilebilir hale gelmesini sağlayacak.

Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarındaki artış da önemli bir revizyona uğruyor. Ocak ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarındaki artış oranı yüzde 49,25'e yükseltilecek. Bu oran Memur emeklilerinin zam oranı ile aynı.

Bakan Işıkhan, yapılan bu düzenlemelerin emeklilerin sosyal ve ekonomik hayatlarını olumlu bir şekilde etkileyeceğini ve emeklilik sürecini daha adil ve destekleyici hale getireceğini ifade etti. Yapılan bu düzenlemelerle birlikte, Türkiye'nin sosyal güvenlik sisteminin daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.

Bakan Işıkhan, müjdeyi sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde enflasyon oranı dışında yüzde 5’lik bir ek artış olacağını duyurmuş ve SSK/ BAĞ-KUR zam oranı yüzde 42 seviyesine gelmişti. En düşük emekli maaşı da 10 Bin TL’ye çıkmıştı.

Bakan Işıkhan, Emekli maaşlarındaki farkların Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 hafta içinde ödeneceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum