Çaya zam geldi mi? Çaya ne kadar zam geldi?

Son zamanlarda birçok kalem üründe yapılan zamlar bu defa çay fiyatlarına da yansıdı. Vatandaşlar tarafından çaya ne kadar zam geldiği araştırma konusu oldu. İşte detaylar...

Çaya zam geldi mi? Çaya ne kadar zam geldi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye'de çaya 2023 yılında dört kez zam yapıldı. İlk zam Haziran ayında yüzde 43-45 arasında gerçekleşti. Temmuz ayında ikinci zam yüzde 9,8, Ağustos ayında üçüncü zam yüzde 5 oldu. Son olarak bugün yapılan zamla birlikte çaya toplamda yüzde 90,5 zam yapılmış oldu.

ÇAY FİYATLARI 3 AYDA 141,5 TL'DEN 187,1 TL'YE ÇIKTI

Çaykur'un en çok tüketilen markası Tiryaki'nin kilogram perakende fiyatı, Haziran ayında yapılan zamla birlikte 97,8 TL'den 141,5 TL'ye çıkmıştı. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte fiyat 151,3 TL'ye, Ağustos ayında yapılan zamla birlikte 157,3 TL'ye yükselmişti. Bugün yapılan zamla birlikte Tiryaki çayı 187,1 TL'ye çıktı.

SEÇİMDEN ÖNCE ZAM YAPILMAMIŞTI

Çaykur, 2022 Mayıs ayında yüzde 43 zam yapmıştı. Temmuz ayında da iki ayrı zamma gitmişti. O dönem çaya toplam yüzde 61'i aşan oranda zam geldi. Çaykur bu tarihlerden itibaren 14 Mayıs 2023 seçimlerini bitene kadar ise herhangi bir zam yapmamıştı.

ZAMLAR TEPKİ ÇEKTİ

Çaya yapılan zamlar, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, "Çay fiyatlarının bu kadar artması kabul edilemez", "Çayın zamlanması enflasyona katkı sağlıyor" gibi yorumlar yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.