Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp kimdir? Burak Demiralp nereli, kaç yaşında?

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığı görevine Burak Demiralp atandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp kimdir? Burak Demiralp nereli, kaç yaşında?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı görevine atanan Burak Demiralp kimdir, nereli, kaç yaşında hayatı kariyeri ne? İşte detaylar…

BURAK DEMİRALP KİMDİR?

1986 yılında Ankara'da doğan Burak Demiralp, eğitim ve kariyer hayatında gösterdiği başarılarla dikkat çekiyor. İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamlayan Demiralp, lisans eğitimini İşletme bölümünde bitirdi. 2018 yılında İşletme (MBA) alanında yüksek lisans yaparak akademik kariyerini güçlendiren Demiralp, kamu sektöründe geniş bir deneyim kazandı.

BURAK DEMİRALP NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp aslen Ankaralıdır. 1986 doğumlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp 2024 yılı itibariyle 38 yaşındadır.

BURAK DEMİRALP'İN KARİYERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp meslek hayatına 2004 yılında Başbakanlıkta adım attı. Burada Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Başbakanlık Müşaviri ve Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte, 2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Özel Kalem Müdürü olarak atanan Burak Demiralp, burada birçok başarılı projeye imza attı. 2024 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Yeni görevinde, Türkiye’nin çevre ve şehircilik politikalarının geliştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir şehirler oluşturulması konularında çalışmalar yapması bekleniyor.

ATAMA KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Burak Demiralp'in Bakan Yardımcılığı görevine atanması, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi olarak onaylandı.

RESMİ GAZETE ATAMA KARARLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.