CHP Genel Başkanı Özel: Kasten adam öldürme suçundan yargılansınlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Bu rezalete bulaşan kim varsa, bunları bilerek ve kasten ölüme sebebiyet verme suçundan yargılamak gerekiyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Özel: Kasten adam öldürme suçundan yargılansınlar
Yayınlanma:

Manisa’da düzenlenen 3. Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu etkinliğine katılan Özel, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ile birlikte koşuların startını verdi.

Etkinlik öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Özel, soruşturmanın son derece utanç verici olduğunu ve bu süreçte sorumluluğu olan herkesin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı. "Bu rezalete bulaşan kim varsa, bunları bilerek ve kasten ölüme sebebiyet verme suçundan yargılamak gerekiyor." dedi.

aa-20241020-35961431-35961421-chp-genel-baskani-ozel-manisada.jpg

Özel, soruşturma kapsamındaki hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini ifade ederek, "Bu işe karışanların tüm hastanelerine ve mal varlıklarına kamu adına el koyalım. İbret olsun," şeklinde konuştu. Ayrıca, hastane sahiplerinin böyle bir duruma düşmemeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

SIĞINMACI MESELESİNE ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Özel, "Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan dışında kim böyle düşünüyor? Hangi işsizimiz, yoksulumuz bu durumu kabul ediyor?" diye sordu. Özel, Suriye'den yeni sığınmacıların gelmesi konusunun da gündeme getirilmesine karşı çıkarak, Esad’ın genel af çıkardığını ve ülkelerine dönüşleri teşvik edilmesi gerektiğini savundu.

MANİSASPOR’A DESTEK

Özel, etkinlikte Manisaspor’un eşofmanıyla katıldığını belirterek, "Biz doğuştan Manisasporluyuz. Tüm Manisalıların Manisaspor’a destek vermesini, geçmişteki başarı günlerine dönülmesini temenni ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.