CHP TRT'yi şikayet etti!

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru hızla ilerliyor. Ancak siyasi partiler arasında en çok tartışılan konulardan biri, TRT'nin muhalefet partilerine ekranda yer vermemesi. CHP, TRT'nin bu tutumunu RTÜK ve YSK'ya şikayet ettiğini ve TRT yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

CHP TRT'yi şikayet etti!
Yayınlanma:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin tarafsızlığını kaybettiğini ve iktidar lehine yayın yaptığını savundu. Ancak bu duruma yönelik olarak YSK ve RTÜK'ten adil bir hareket beklemediklerini, sadece bu demokrasi ayıbını belgelemek için adımlar attıklarını ifade etti.

Bulut, TRT'nin muhalefeti göz ardı ederken, YSK ve RTÜK'ün pasif kaldığını belirtti. RTÜK'ün muhalif kanallara ceza yağdırırken TRT'nin tarafgirliğini görmezden geldiğini vurguladı. YSK'nın TRT'nin kararlarını çiğnemesine rağmen hareketsiz kaldığını ifade etti. Bulut, TRT yönetiminin suç işlediğini bile bile muhalefeti yok saydığını ve diğer kurumların da bu durumu görmezden geldiğini iddia etti.

CHP TRT TARAFINDAN BEKLETİLİYOR

Bulut, AK Parti'nin yerel seçim için hazırladığı reklam filmini hemen kampanya başladığında yayınlayan TRT'nin, CHP'nin reklam filmini yayınlamamak için direndiğini belirtti. Kendi partilerinin reklamını yayınlamak için başvurduklarında 3 hafta boyunca TRT'nin onları "hukuk birimimiz tarafından inceleniyor" diyerek oyaladığını ifade etti. Ancak 3 haftanın sonunda TRT'nin, mart ayı boyunca sadece "81 saniye" müsait zamanları olduğunu söylediğini belirtti. Bulut, kamu kurumlarının kanunları çiğnemeyi alışkanlık haline getirmesinin hukuk devleti ve basın özgürlüğü için tehlikeli olduğunu vurguladı. TRT'yi şikayet etmek için uygun bir hukuk kurumunun olmadığını iddia ederek, şikayetlerini milletlerine yaptıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.