CHP ve AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli bakana tepki

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak Saddam Hüseyin’e benzeten açıklamalarına sert tepki gösterdi.

CHP ve AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli bakana tepki
Yayınlanma:

Emir, “İsrail Dışişleri Bakanının sayın Cumhurbaşkanımızı Saddam’a benzetmesi kabul edilemez. Cumhuriyetimizin, ülkemizin ve Cumhurbaşkanımızın yurt dışında böylesine ithamlara maruz kalmasından rahatsızız ve devletimizin yanında durmayı bir görev biliyoruz. Ancak dış politika bu Meclis çatısı altında dillendirilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanının dış politika ile ilgili açıklamaları il başkanlıklarında yapılmamalıdır. Dış politika, iç politikaya malzeme yapılmamalı ve milli çıkarlar doğrultusunda yürütülmelidir. Eğer İsrail ile AK Parti iktidarının bir sorunu varsa, öncelikle Kürecik ve İncirlik üsleri gözden geçirilmelidir. Ayrıca, İsrail ile yapılan malzeme ve silah ihraçları hakkında ne yapıldığı da sorgulanmalıdır” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İsrail’in muhalefet lideri Lapid ve Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi Wilders’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almasını kınayarak, “Bu kişilerin ifadelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye, insan hakları ve demokrasinin savunucusu olarak böylesine kendini bilmezlere rahatsızlık vermeye devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bu saldırılar, yürüdüğümüz yolun doğruluğunu kanıtlamaktadır. Bu tür alçakların Cumhurbaşkanımızı hedef alması, Erdoğan’ın onur nişanesi olarak tarihteki yerini alacaktır” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.