"Çocukların sosyal ve duygusal gelişimi ihmal ediliyor"

Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Anabilim Dalı Başkanı ve Türk PDR Derneği Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Pişkin, velilerin okul başarı kaygısının çocukların sosyal ve duygusal gelişimini geride bıraktığını ifade etti.

"Çocukların sosyal ve duygusal gelişimi ihmal ediliyor"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Anabilim Dalı Başkanı ve Türk PDR Derneği Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Pişkin, günümüzde ailelerin çocuklarının psikolojik durumunu ihmal ettiğini belirterek, bu durumun gelecekte ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

"Anne ve babalar, çocuklarının psikolojisinde çok büyük bir rol oynuyor. Çocuklarımızın sağlıklı olması, sosyal duygusal gelişimlerinin desteklenmesi gerekiyor." diyen Prof. Dr. Pişkin, ailelere çocuklarının psikolojik durumunu yakından takip etmeleri çağrısında bulundu.

"ÇOCUKLARIN DUYGULARINI UNUTMAYIN"

Ailelerin sadece akademik başarıya odaklanmasının yanlış olduğunu söyleyen Pişkin, çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerinin de en az ders başarısı kadar önemli olduğuna işaret ederek, "Çocukların duygularını göz ardı etmek, onların ileriki yaşamlarını olumsuz etkiler. Sadece ders çalıştırmak yerine onların psikolojisini desteklemeliyiz." dedi.

"PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK, HERKES İÇİN GEREKLİDİR"

Prof. Dr. Pişkin, ruh sağlığının fiziksel sağlık kadar önem taşıdığını belirterek, "Fiziksel bir rahatsızlık yaşadığımızda hemen doktora başvuruyoruz. Aynı özeni ruh sağlığına da göstermeliyiz. Oyun, dijital, tütün ve madde bağımlılığı gibi sorunlar yaşayan çocuklara ilaçla müdahale edilemez. Bu noktada, psikolojik danışmanlık devreye giriyor." ifadelerini kullandı.

Son olarak, Pişkin, çocukların sağlıklı bir geleceğe adım atmaları için ailelerin ve okulların iş birliği yapması gerektiğini belirterek, "Amacımız, çocukları sadece hayata hazırlamak değil, sağlıklı bir toplum inşa etmek." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.