Comanchero çetesi nedir? Comanchero çetesi neden gündemde?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da uluslararası ölçekte etkinlik gösteren 'Comanchero' suç örgütünün Kafes Operasyonu çerçevesinde başarılı bir şekilde ortadan kaldırıldığını açıkladı. Peki, Comanchero çetesi nedir? Comanchero çetesi neden gündemde? İşte detaylar...

Comanchero çetesi nedir?  Comanchero çetesi neden gündemde?
Yayınlanma:

2018'de liderinin öldürülmesiyle sarsılan, uyuşturucu kaçakçılığı, adam öldürme, silahlı yağma, kundaklanma, adam kaçırma ve suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama gibi suçlarla suçlanan Avustralya merkezli Comanchero çetesi, 2022 yılında KKTC'de yakalanan sözde lideri Mark Douglas Buddle'ın ardından Hakan Ayık ve Duax Hohepa Ngakuru'nun liderliğinde faaliyetlerine devam etti.

ÇETENİN YÖNETİCİSİ 2023 YILINDA İSTANBUL'DA YAKALANDI VE TUTUKLANDI

Hakan Ayık, çetenin uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerinin önemli bir figürü olarak biliniyor. 2010 yılında Avustralya'dan kaçtı ve Türkiye'de yaşamaya başladı. Ayık, Türkiye'de Hakan Reis olarak da biliniyor. Duax Hohepa Ngakuru, çetenin yöneticisi olarak biliniyor. 2023 yılında İstanbul'da yakalandı ve tutuklandı.

Çetenin Türkiye'deki faaliyetleri, 2023 yılında iki önemli operasyonla durduruldu. İlk operasyonda, Duax Hohepa Ngakuru İstanbul'da yakalandı. İkinci operasyonda ise, Mark Buddle ve Mel Ter Wisscha Bodrum'da yakalandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.