Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan önemli açıklamalar: "Devlet yaptırım gücünü devreye sokar"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır ve Habertürk TV'den Eren Eğilmez’in Habertürk TV'de sorularını yanıtlayarak, Türkiye’nin hukuk gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te dile getirdiği iki ana konuya dikkat çekti: Suçun meslek edinilmesi ve cezasızlık algısı. Uçum ayrıca MHP-DEM Parti tokalaşmasına dair de konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan önemli açıklamalar: "Devlet yaptırım gücünü devreye sokar"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Uçum, günümüzde suçların sosyal medya aracılığıyla daha görünür hale geldiğini belirterek, bu durumun bireysel suçların ötesine geçtiğini, sosyal medya üzerinden örgütlü suç eğilimlerinin de ortaya çıktığını vurguladı. Özellikle TikTok gibi platformların, suçların organizasyonu ve iletişimi için kullanıldığını ifade etti. Bu bağlamda, suç işleyen kişilere yönelik daha sıkı soruşturma ve tutuklama tedbirlerinin devreye sokulacağını açıkladı.

"Devlet yaptırım gücünü devreye sokar" diyen Uçum, toplumda oluşan endişelere karşı yürütme, yargı ve Meclis’in gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizdi. Adalet Bakanlığı’nın bu konuda uzun süredir çalıştığını belirten Uçum, devletin, cezasızlık algısını gidermek için somut adımlar atacağını kaydetti.

Cezaevlerinde kalabalıklaşma sorununa da değinen Uçum, bu konunun yalnızca adalet sisteminin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, hakim ve savcıların kalabalıklaşma kaygısıyla hareket etmediğini belirtti. Ayrıca, infaz hukuku ve denetimli serbestlik uygulamalarının da gözden geçirileceğini ifade etti.

Uçum, infaz düzenlemeleriyle ilgili eksikliklerin gündemde olduğunu ve bu konuda adımlar atılacağını belirtti. "Devlet, vatandaş tarafından devredilmiş yetkisini yargı pratiğiyle devreye sokar." diyen Uçum, vatandaşın devlete yaptırım ve cezalandırma gücü verdiğini, devletin de bu gereklilikleri karşılamakla yükümlü olduğunu söyledi.

Son olarak, Uçum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına giderek tokalaşması ile ilgili soruya, "Yeni bir çözüm süreci gündemi yok" şeklinde yanıt verdi ve bu tokalaşma ile kastedilen esas şeyin siyasette diyaloğu güçlendirmek olduğunu aktardı. Uçum ayrıca, Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'ye girdiğinde ayakta alkışlaması sonrası yapılan eleştirilere rağmen yanlış yapmadığını belirtmesini olumlu bulduğunu açıkladı.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Erken seçim iddiaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olup olmayacağı hakkında tartışmalara da cevap veren Uçum, "2027'nin ortasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için Türkiye halkı erken seçimi gündeme taşıyabilir." dedi. Uçum ayrıca "Benim düşüncem nettir, ilk kez size söylüyorum. Dünyada Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar tecrübesi, dünya siyasetinde etkili olan bir başka lider yok. Bir 5 yıl daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birikiminden Türkiye'nin faydalanması için adaylık yolunun açılması gerekir. Kişisel düşüncem bu" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.