Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türk ve İslam düşmanlığı yapılıyor!''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1 ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları’nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "Türkiye'de 'ırkçılık' adı altında çok açık bir Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türk ve İslam düşmanlığı yapılıyor!''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, Marmara Üniversitesi ile olan geçmişini hatırlatarak başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1981 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduğunu belirtti. Erdoğan, bu üniversitede aldığı eğitimin hayatının her aşamasında kendisine yol gösterdiğini vurgulayarak, Marmara Üniversitesi’nde öğrenci ve mezun olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, üniversiteden kendisine tevcih edilen fahri doktora ünvanının, diğer pek çok fahri ünvan arasında en anlamlısı olduğunu ifade etti.

“MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NİN İLK 10’DA YER ALMASI GURUR VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesinin Türkiye’nin en köklü ve seçkin eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek, üniversitenin Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında yer aldığını hatırlattı. Külliyenin ilk etap inşaatının 2021 yılında tamamlandığını ve toplamda 12 milyar liralık bir yatırımla hayata geçirilen bu projeyle Türkiye’nin eğitim ve bilim hedeflerine bir adım daha yaklaştığını ifade etti.

erdogan-marmara.jpg

YABANCI ÖĞRENCİLER TÜRKİYE’YE 3 MİLYAR DOLAR KATKI SAĞLIYOR

Erdoğan, Türkiye’deki üniversitelerin uluslararası açılımına da dikkat çekerek, ülkede 340 bin yabancı öğrencinin eğitim aldığını ve bu öğrencilerin ekonomiye 3 milyar dolar katkı sağladığını belirtti. Türkiye’nin eğitimde bir cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Marmara Üniversitesi gibi kurumların bu alanda önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

''ÜLKEMİZDE IRKÇILIK ALTINDA TÜRK VE MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI YAPILMAKTA''

''Irkçı nefret ülkemize zarar veriyor. Ülkemizde ırkçılık altında Türk ve Müslüman düşmanlığı yapılmakta. Türkiye'de ırkçılık adı altında Türk düşmanlığı, İslam düşmanlığı yapılmaktadır.

27 Mayıs öncesinde ve 12 Eylül darbesi öncesinde gençleri kullandılar.

2002'de göreve geldiğimizde Türkiye'nin bir daha darbe ruzağına düşmemesi için çok dikkatli olduk.

Birkaç tane ağacın taşınması bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarının Türkiye'ye maliyeti 1, 4 milyar dolardır. Birileri çıkıyor sapla samanı birbirine karıştırarak bu olayı tekrar gündeme getiriyor. Gezi olayları ile ilgili tarih ve bağımsız Türk mahkemeleri hükmünü vermiştir. Ülkemize karşı oyunlar oynandı.

Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Yükseköğretim imkanını ülkemizin ücra köşesine kadar taşıdık"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.